Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Diamonds

Regular Price: $172.86

Special Price: $119.26

Out of stock

Diamonds verhaalt op een zeer aanschouwelijke manier over de wereld van de diamant, van de ongeslepen steen tot hetjuweel. We zien kunstzinnige beelden van barre mijngebieden aan de Noordpool, in de jungle of aan tropische kusten. Naast de honderden foto’s van de mooiste diamanten en juwelen toont het boek ook de verscheidenheid van mensen en culturen die actief zijn in de diamantbusiness: de Afrikaanse vaklui in de mijnen, de Chinese diamantslijpers in de fabriekszalen, het internationale publiek op de beurzen...Diamonds brengt een sector in beeld die snel en grondig evolueert. Meer dan ooit opereert de diamantindustrie globaal. Hoogtechnologische productietechnieken hebben hun intrede gedaan, de ambachtelijke bedrijven blijven maar moeizaam overeind. Europa is niet langer het onbetwiste zwaartepunt van de handelscentra. Slijpen en verhandelen gebeurt meer en meer in Afrika, in de nabijheid van de mijnen. De diamantindustrie mag dan grondig veranderen, de bewondering voor de meest schitterende steen is van alle tijden. Diamant is hét symbool van luxe en een bron van passie en dromen. Tal van beroemdheden hebben zich getooid met diamanten of waren erdoor gefascineerd, zo blijkt uit de talrijke citaten in het boek. “Ik heb nooit een man zo erg gehaat, dat ik hem zijn diamanten teruggaf,” zei filmdiva Zsa ZsaGabor na haar zeven mislukte huwelijken. “Diamonds are for ever” dus, maar dat wisten we al van de gelijknamige Bondfilm.


De Engelse auteur Christine Gordon verdiepte zich meer dan 10 jaar lang in de diamantindustrie. Ze is waarnemer bij het Kimberly Process, het internationale controlesysteem dat de VN in het leven riep om de handel in illegale diamanten te bestrijden. Ze schrijft geregeld voor de gespecialiseerde pers en is een gerenommeerd criticus. Ze bezocht meer dan 30 landen die actief zijn in de diamantsector.

Brand Tectum
Extra Info Handgemaakte casing van DELVAUX
Auteur: Christine Gordon
Taal: Engels
Formaat boek: 313 x 313 mm
Cover: hardcover
Delivery time 1 to 2 working days
Shipping costs Shipping is free for orders over 149 euro for most European countries. For purchases below this amount, a minimal shipping cost is charged. Find out more.
Return Not satisfied with your order? No problem, no hard feelings. Send your products back to us within 14 days after the receiving date, in perfect condition and in the original packaging. We will refund you the full purchase price. Find out more.
Gift Wrapping Service
gift wrapping service

Luxury For Men makes sure you give the ultimate gift of the evening. That means a beautifully wrapped gift of course. That's why we deliver all orders in a beautiful Luxury For Men gift bag or box. Even when it’s a gift for yourself! 

A gift is always so much better when it’s personal. That's why you can also add a fully customizable card to your gift. Convenient if you want to send the gift straight to the happy receiver or if you want to save yourself a last-minute search for a suitable card.

At your service!