Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Diamonds

Normale prijs: € 129,00

Speciale prijs: € 89,00

Beschikbaarheid: Uit voorraad

Diamonds verhaalt op een zeer aanschouwelijke manier over de wereld van de diamant, van de ongeslepen steen tot hetjuweel. We zien kunstzinnige beelden van barre mijngebieden aan de Noordpool, in de jungle of aan tropische kusten. Naast de honderden foto’s van de mooiste diamanten en juwelen toont het boek ook de verscheidenheid van mensen en culturen die actief zijn in de diamantbusiness: de Afrikaanse vaklui in de mijnen, de Chinese diamantslijpers in de fabriekszalen, het internationale publiek op de beurzen...Diamonds brengt een sector in beeld die snel en grondig evolueert. Meer dan ooit opereert de diamantindustrie globaal. Hoogtechnologische productietechnieken hebben hun intrede gedaan, de ambachtelijke bedrijven blijven maar moeizaam overeind. Europa is niet langer het onbetwiste zwaartepunt van de handelscentra. Slijpen en verhandelen gebeurt meer en meer in Afrika, in de nabijheid van de mijnen. De diamantindustrie mag dan grondig veranderen, de bewondering voor de meest schitterende steen is van alle tijden. Diamant is hét symbool van luxe en een bron van passie en dromen. Tal van beroemdheden hebben zich getooid met diamanten of waren erdoor gefascineerd, zo blijkt uit de talrijke citaten in het boek. “Ik heb nooit een man zo erg gehaat, dat ik hem zijn diamanten teruggaf,” zei filmdiva Zsa ZsaGabor na haar zeven mislukte huwelijken. “Diamonds are for ever” dus, maar dat wisten we al van de gelijknamige Bondfilm.


De Engelse auteur Christine Gordon verdiepte zich meer dan 10 jaar lang in de diamantindustrie. Ze is waarnemer bij het Kimberly Process, het internationale controlesysteem dat de VN in het leven riep om de handel in illegale diamanten te bestrijden. Ze schrijft geregeld voor de gespecialiseerde pers en is een gerenommeerd criticus. Ze bezocht meer dan 30 landen die actief zijn in de diamantsector.

Merk Tectum
Extra Info Handgemaakte casing van DELVAUX
Auteur: Christine Gordon
Taal: Engels
Formaat boek: 313 x 313 mm
Cover: hardcover
Levertermijn 1-2 werkdagen
Verzendingskosten Verzendkosten zijn gratis voor bestellingen boven 149 Euro naar de meeste Europese landen. Voor aankopen onder dit bedrag worden minimale verzendkosten aangerekend. Meer info.
Retour Niet tevreden van uw aankoop? Geen probleem. Even goede vrienden. Stuur uw product(en) binnen de 14 kalenderdagen in originele staat terug en het aankoopbedrag wordt onmiddellijk teruggestort. Meer info.
Gift Wrapping Service
gift wrapping service

Luxury For Men zorgt ervoor dat jij hét cadeau van de avond schenkt en daarbij hoort een mooie verpakking. Daarom leveren wij je aankoop altijd in een mooie Luxury For Men geschenktas. Ook als het gewoon een cadeau voor jezelf is. At your service!